Yağlı Tohumlardan çiftçiye nakdi kredi desteği

Manyaslı üreticilere verdiği destek ile adından söz ettiren Trakya Birliğe bağlı Manyas Yağlı Tohumlar Tarım Satış ve Kredi Kooperatifi Başkanı Sadettin Kalpakçı, ortaklarına ekim dönemi öncesi nakdi kredi kullandıracaklarını açık

Manyas Haber 26.03.2024 02:12:00 335 0
Yağlı Tohumlardan çiftçiye nakdi kredi desteği

Ülkemizin en büyük ihtiyacı olan yağlık ayçiçeği ekimini teşvik etmek ve bu yılki ayçiçeği ekimlerine nakdi destek sağlamak için nakdi kredi kullandırılması ile ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz Manyas Yağlı Tohumlar Tarım Satış ve Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Kalpakçı, kooperatife üye ortaklara nakdi olarak destek vereceklerini söyledi. 
Bugüne kadar ortaklara yem, küspe, gübre, tohumluk market malı, kömür gibi birçok kalemde ayni olarak destekte bulunduklarını ve bulunmaya devam ettiklerini ifade eden Kalpakçı “Her yıl olduğu gibi bu yılda ekim döneminin yaklaştığı bugünlerde üretime destek olmak amacıyla kooperatifimize geçen yıl ürün teslim eden bu yılda ekim yapacak ortaklarımıza teslim ettiği ürün ile orantılı olarak nakdi kredi desteği vermeye başladık. Bölgemizde ayçiçeği ekimlerinde ciddi bir artış söz konusu. Bizler kurum olarak üretilen tüm ürünleri almaya talibiz tabi kooperatifimize ürün teslim edebilmek içinde ortak olmak gerekiyor. Ayçiçeği ekimi yapacak tüm üreticilerimizi kooperatifimize ortak olmaya davet ediyoruz." dedi. 
Haber : Taygun Ertan


Haber Kaynak : Manyasın Sesi