İstiklal İlkokulu’nda Veli Akademisi Toplantısı Gerçekleştirildi

“Çocuklarda Sınırlar ve Sorumluluk Bilinci Geliştirme” eğitim programının açılışı Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Manyas Haber 4.03.2024 23:06:00 346 0
İstiklal İlkokulu’nda Veli Akademisi Toplantısı Gerçekleştirildi

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ne10 (Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi), Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Veli Akademisi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ), Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ve Balıkesir Eğitim Akademisi iş birliğinde “Çocuklarda Sınırlar ve Sorumluluk Bilinci Geliştirme” isimli eğitim programı düzenlendi. Manyas İstiklal İlkokulu’nda gerçekleştirilen programın açılışını çevrim içi olarak Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu yaptı. Etkinliğe; Manyas Kaymakamı Emre Yeşil,  Manyas İlçe Milli Eğitim Müdürü Abtülmüttalip Ereg, İstiklal İlkokulu Müdürü Cumhur Yılmaz, öğretmenler ve veliler katıldı. 
Vali Ustaoğlu, katıldığı eğitim programında velilere, çocuklarda sınır koyma ve sorumluluk bilinci geliştirme, velilerin çocuklardan beklentileri, yaş dönemi özelliklerine göre faaliyetler, çocuklara sınır koyma ve sorumluluk alma davranışlarını kazanmalarında nasıl destek olunması gerektiği gibi konular hakkında bilgi verdi. Balıkesir Veli Akademisi kapsamında Vali Ustaoğlu ile 19 ilçeden pilot olarak belirlenen eğitim programı, 29 okuldan 2 bin 100 velinin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrencilerin, eğitim öğretim hayatı boyunca doğru şekilde desteklenmesi amacıyla düzenlenen eğitimde velilere farkındalık kazandırıldı.
Haber : Taygun Ertan
 


Haber Kaynak : Manyasın Sesi