Süleyman Özaydın


Seçimlere sayılı günler kala

Malumunuz olduğu üzere ülkemiz 14 Mayıs 2023 Pazar günü 13. Cumhurbaşkanı ile 28. dönem Milletvekili seçimleri yapılacak. Cumhurbaşkanı adayları ile Milletvekili adayları şehir, şehir dolaşarak vatandaşların oylarını istemekte.


Her birisi vaatleri ile halkın karşısına çıkarken tabi ki son sözü 14 Mayıs Pazar günü sandıklarda seçmen söyleyecektir. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi olan seçimler de vatandaşlık görevimizi yerine getirelim ve oyumuzu kullanalım. 
Benim önerim ise şu olacak: “Lütfen birbirimizi siyaset yüzünden kırıp, incitmeyelim. Birbirimize saygı ve sevgimize zarar gelecek söz ve hareketlerden kaçınalım. Bırakalım siyaseti siyasetçiler yapsınlar. Bakıyorum sosyal medyada ve paylaşım sitelerinde hakaretlere varan cümleler, tahrikler bakınız hiç hoş şeyler değil bunlar.” 
Yunan filozof Aristo ne güzel söylemiş: “Sevdiklerinizle siyaset yapmayınız, zira siyaset dostlukları zedeler, siyasetçiler yollarına devam ederken, siz dostlarınızı yitirdiğinizle kalırsınız.” 
Bunun içindir ki! Ne olursa olsun birbirinize siyaset konusunda hiçbir zaman ve hiçbir yerde kırıcı sözler paylaşmayın. Sonuçta seçim olur seçilen seçilir ama siz birbirinizi üzdüğünüzle kalırsınız. Yok şu lider şöyleymiş, yok şunlar olacakmış, bu bunu yapmış bırakalım bunları ya! Millet 14 Mayıs’ta kimi nerede görmek istiyorsa o isimleri gerektiği makama oturtur. Bizler sağduyumuzu muhafaza edelim, yine bu şekilde sandıklara gidip dört yılımıza yön verecek yöneticilerimizi seçelim. Bu ülke bu coğrafya hepimizin.
Sevgiyle kalın.