Süleyman Özaydın


Manyas’ta Yerel Seçim Rüzgarı Esmeye Başladı

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere 7.5 ay kalırken, siyasi partilerde de yavaş yavaş hareketlenmeler başladı.


 Yerel iktidarı belirleyecek olan seçimler öncesi Belediye Başkan aday adayları en erken Cumhuriyet Halk Partisi’nde netleşirken, diğer siyasi partilerde ise şu ana kadar dillendirmenin ötesinde isimler konusunda henüz net bir tavır sergilenmedi. CHP kongresinde ilçe başkanı Av. İsfendiyar Ülker’in partisinden altı tane aday adayı olduğunu açıklamasıyla bu konuda bilgi sahibi olduk. İleri ki günlerde sanırım isimler daha net olarak ortaya çıkar.  Geçen hafta içinde ilçemize gelerek parti ilçe örgütü  ve esnaflar ile görüşen İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Opr .Dr. Turhan Çömez örgütüne bir an önce aday adaylarını belirlemelerini ve harekete geçmeleri konusunda uyardı. İlçenin geleceğine yön verecek bir Belediye Başkanı adayı ortaya çıkar inşallah! Çünkü artık kaybedecek bir saniyemiz dahi yok. Sürekli göçlerle erimeye devam eden Manyas’ın artık farklı çalışma ve üretim alanları oluşturarak göçün bir nebze de olsa önünü kapatmalı! Şüphesiz bugüne kadar Manyas Belediye Başkanlığı görevini yerine getirmeye çalışanlar ilçeye az veya çok katkı sunmuştur. Bu yeterli mi? Tabi ki değil. İlçe içi düzensizlikten, doğal gaza, sokak hayvanlarından, mevcut çocuk parklarının bakımsızlığına, ilçenin tanıtımının yetersizliğinden, kapalı pazar yerine, istihdam alanları olmayışından gençlere özellikle üniversitelilere yönelik çalışmaların yok denecek kadar azlığına! Sosyal faaliyetlere hemen hemen hiç yer verilmemesi vs. aklımıza ilk gelen sorunlar bunlar! Tabi bunları yaparken de büyükşehir desteğinin olması şart ancak her nedense Büyükşehir’in Manyas’a kazandırdıklarına diğer ilçelere yapılanlara bakılınca çok az. Manyas her yönden ihmale uğramış bir ilçe oldu. Bunu kimse inkâr etmesin, nedense il yönetiminden, merkezi iktidara her kesimin el uzatmadığı bir ilçe durumundayız. 
Yıllardan beri bir doğalgaza kavuşamadık, bize Gönen ve Bandırma’nın kırsal mahallelerinden bile daha az değer veriliyor. Yerel yönetim ile merkezi iktidar arasında ki iletişimsizlik vatandaşı mağdur ediyor. Merkezi iktidar ve buna bağlı vilayet yönetimi her nedense oy potansiyeline bakarak hizmet götürüyor, tabi bizim gibi nüfusu az olan ilçeler her zaman mağdur ediliyor. Yalnız şunu da eklemeliyim, ilçe belediye yönetimi de  Büyükşehir Belediye Başkanı ile iletişimini yoğunlaştırır mı? Tahmin etmem ama, yine de şanslarını zorlasınlar, belki tutar. Karşılarında her yönüyle ihmale uğramış bir Manyas var.    Sevgiyle kalın!