Süleyman Özaydın


MANYAS’IN MAĞDURİYETİ NE ZAMAN BİTECEK ?

Manyas İlçemiz ismiyle ülkemiz de hatta birçok ülke de tanınan bir kenttir.


Aslında henüz kent olma noktasına da gelmemiştir. Tabi bunda yerel yönetimlerin yanı sıra mevcut siyasi güçler ve tabi ki ilçe halkının umursamazlığının da katkısı vardır. Manyas’lının birçok beklentisi cevap beklemektedir. Önümüz kış, en geç bir ay sonra kalorifer kazanları yanmaya başlar, ama ne yazık ki! Birçok kişi henüz kömürünü bile alamadı, nedeni basit ithal kömür fiyatlarının önlenemez yükselişi tabi yerli kaliteli kömürlerin fiyatı da neredeyse ithalata eşdeğer. 
Bu yaz AK Parti İlçe Başkanlığı’na ve ilçemizi AK Parti’nin Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey, Belgin Uygur ve Mutlu Aydemir ziyaret ettiler. 
AK Parti İlçe Başkanı kardeşimiz her milletvekiline birinci önceliğimiz olarak doğalgazı söyledi. 
Hiçbir milletvekili olumsuz yaklaşmazken, Milletvekilimiz Mutlu Aydemir daha da ileriye giderek “Manyas’ta Ekim ayında kazma, kürek doğalgaz çalışmalarına başlıyoruz” dedi. 
Mutlu Aydemir’in bende yeri çok farklıdır, çünkü merhum babası Ahmet Aydemir abimle benim Yeni Asır Gazetesi muhabirliğimden dolayı geçmişe dayanan bir dostluğumuz vardı. O açıdan Mutlu Aydemir’in verdiği sözü bundan dolayı önemsedim, çünkü merhum Ahmet abimiz sözünün eri, dürüst, sevecen bir yapıya sahipti ve bu yüzden saygı duyulan bir isimdi. Ahmet abinin evlatlarının da onu aratmayacağını biliyorum, bunu da hatta gelişinde haber yapmıştım. Ekim ayına geldik, haklı olarak bekliyoruz, bugün Aksakal, Gönen Hasanbey, Gündoğan, Sarıköy Mahalleleri doğalgaza kavuşmalarına ramak kalmışken Manyas’ta haklı olarak doğalgaza sahip olmak istiyor. Bu arada bir diğer husus BASKİ tarafından onarımı yapılan yerlerin, onarım bittikten sonra aynı kalması, BASKİ taşların yerleştirilmesi ile ilgili olarak Belediyeye ödeme yapıldığını belirtirken, Belediye Başkanı ise yama işlerinin parça, parça olmasından dolayı ihaleye kimsenin girmediğini, kendi işçileri ile onarımları yapmaya çalıştıklarını söylüyor. Bence yapılacak şey, BASKİ eğer personel yetersiz ise, personel sayısını arttırarak arızayı yaptığı anda taşları da döşeyip gitsin. 
Çevre, özellikle Atatürk Mahallesi’nde (TOKİ) konutlarında hemen her sokakta onarılması gereken yerler yapımı bekliyor. 
Ayrıca onarım sırasında sökülen taşlar ziyan oluyor, bu sorunun da çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bir de bu Kapalı Pazaryeri konusu ne olacak? Yılan hikayesine döndü, harman yeri aslında en uygun alan Pazaryeri için, malum TOKİ’de yeni konutlar ile birlikte nüfus artışı yaşanacak. O açıdan burada ki halkı da düşünüp, burasının Pazaryeri olması için Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın konuya el atıp, çözüm konusunda gerekli izinleri alma noktasında girişim yapması gerektiğini düşünüyorum. Gerçekten Manyas’ın mağduriyetlerinin giderilmesi için biz yazmaya devam edeceğiz, lütfen sizler de bizim sesimize kulak verin, bir adım atın artık! 
Sevgiyle kalın.