Süleyman Özaydın


MANYAS BARAJI VE DOĞALGAZ

Geçtiğimiz günler de bir kardeşimiz sosyal paylaşım üzerinden yine bir sosyal mecradan bir alıntı göndermiş.


Geçtiğimiz günler de bir kardeşimiz sosyal paylaşım üzerinden yine bir sosyal mecradan bir alıntı göndermiş. Fotoğraflı olarak paylaşılan habere göre Gönen’in kırsal Mahallesi Gündoğan’da doğalgaz alt yapı çalışmalarının ikinci etap çalışmalarının kurban kesilerek ve dualar eşliğinde başladığı belirtiliyor. Hayırlı olsun Gündoğan Mahallemize, tabi bu arada Hasanbey ve Sarıköy Mahalleleri ile Bandırma Aksakal Mahallemize de ayni temennide bulunuyorum. 

Manyas için bir şey söyleyemiyorum, çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız Balıkesir mitinginde doğalgaz için sadece planlandığını söyledi. 

Tabi Manyas yanında sanırım doğalgaz gelmeyen bizim gibi şanssız üç ilçe ile birlikte Manyas’ı da telaffuz etti. Benim anlamadığım neden Manyas mahrum bırakılıyor? 

Başta doğalgaz olmak üzere birçok yatırımdan, buraya genel bütçeden yapılan en büyük yatırım Manyas Barajıydı. 

Katkı sunanlardan Allah razı olsun, inşallah sol sahilde tamamlanır da bu cenahta ki tarım arazileri de suya kavuşur. Malumunuz olduğu üzere Manyas Barajının da 1950’li yıllar da inşaatı başlamış, daha sonra ise ta 1993 yılına kadar bir adım dahi atılmamış sanırım DYP-CHP koalisyonun da zamanın Bayındırlık ve İskân Bakanı merhum Onur Kumbaracıbaşı tarafından temeli atılarak yeniden inşaatına başlanmış ve senelerdir el sürülmeyen tüneller ise terk edilmişti. Tabi bunda zamanın DYP Milletvekili Hüseyin Balyalı’nın rolü de kanıksanamaz. Yılan hikâyesine de dönse 50 yılda baraj tamamlanarak, su verilmeye başlanmıştı. Bu konuda kimin ne katkısı varsa teşekkür ediyorum, ebediyete intikal edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Umarım doğalgaz da böyle olmaz, aslında başlanan bir şey de yok zaten! Önümüzde ki yıl bir genel seçim var, tam hizmet alınacak ortam var, niye bu konu da yerel siyasi erk ısrarcı olmuyor veya olamıyor? Sivil Toplum Örgüt temsilcileri de buna dahil olarak bu sorunu çözemezler mi, bu çok mu zor sizce? 

Sevgiyle kalın.