Okuyucu Mektupu


DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ

DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ


Suriye’de sivil insanların güvenliği ve muhtemel büyük göç dalgası sadece Türkiye’nin sorunu olmamaktadır. Bu insanlık trajedisi başta BM olmak üzere diğer uluslarında sorunu olmalıdır. Öteden beri sivilleri korumak için çabalayan ülkemiz, uluslararası mecrada yalnız bırakılmıştır. Türkiye’nin bu yükü tek başına taşıması büyük haksızlıktır. Güvenlik unsurlarımız sahadayken siyasi hesaplar uğruna ülke bütünlüğünü zarara sokarak insanlarımızı kutuplaştırıyor.
Mehmetçiğimizin arazideki mücadelesini sekteye uğratacak her türlü söylem ve fiiliyetten tüm kesimlerin kaçınması gerekmektedir. Bu tarz söylemler düşmanın kurşunundan daha çok tesir bırakmaktadır. Bu nedenle toplumun tüm kesimlerini milli birlik ruhuna uyumlu, kutuplaştırmaktan ziyade kucaklayıcı bir dile davet ediyorum. Gün milletçe metin olma günüdür. Birlik ve bütünlük içinde hareket edersek üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmaz. 
Suriye’de barışı tesis etmek ve sivilleri koruma misyonunu üstlenmiş olan Türk askerlerine karşı yapılan bu saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Hain saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyorum.    
 Ne mutlu Türküm Diyene!!!