Süleyman Özaydın


Bu İnsanlara Eziyet Çektirmeyin

Artan yakıt maliyetleri ile birlikte vatandaşlar artık ağırlıklı olarak toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalıyorlar.


Artan yakıt maliyetleri ile birlikte vatandaşlar artık ağırlıklı olarak toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalıyorlar. Kalıyorlar, kalmasına da onlara da ulaşıp, köylerine ve yakın ilçelere gitmek başlı başına bir sorun! Sanırım bu UKOME çözüm değil, sorun üretmek için kurulmuş, nedenine gelince Manyas merkez nüfusu altı bin küsur, esnafımız kırsal mahallelerimizde ki vatandaşlarımızın çevre ilçelere gitmesinden dolayı bir mağduriyet yaşıyor. Daha önce bildiğimiz üzere Bandırma’ya yolcu taşıyan araçlar ilçe merkezinden hareket ediyordu, yine de onlar için bir sorun yaşanmıyor, çarşı içerisine yolcu getirdiklerinde otogara geri dönerlerse sorun yok, Bandırma’ya gidecek vatandaşımız ona binip, otogara kadar gidiyor. Ya Gönen’e veya o yönde ki mahallelere gidecek vatandaşlarımızın hali ne olacak? Lütfen sağlıklı düşünelim, gençler neyse, ya yaşlılar gelmiş alış veriş yapmış nereye gidiyor Milli Egemenlik Caddesi’nde Lastikçi Hüseyin’in dükkânının karşısında Gönen’e gidecek minibüsü bekliyorlar. 
Yaşlı büyüğümüz zaten kendini zor götürüyor, bir de yükü var nasıl inecek oraya kadar! Bir karar alırken lütfen çok iyi irdeleyin, amacınız vatandaşa zorluk çıkarmak değil, hayatlarını kolaylaştırma anlamında bir şeyler yapın. Maltepe Parkı’nın önlerinde bir yer tahsis edersiniz, vatandaşta hava şartlarından olumsuz etkilenmemek için burada bulunan durakta bekler, otogardan gelen araç 5 dakika süre ile burada durur ve bekleyen yolcusunu alarak yoluna devam eder. Bunda minibüsçüler de sıkıntı yaşıyor olabilir, vatandaşlar çarşıda ki durak önünde bekliyor, tanıdığı bir özel araç geldiğinde ona binip gidiyor. Bence Gönen minibüsleri için alınan bu kararı bir daha gözden geçirin derim. Bu insanlara eziyet çektirmeyin.