Süleyman Özaydın


Bir yol yaptılar ki! Gelin görün

Bilindiği gibi TOKİ tarafından ilçemiz Atatürk Mahallesine yapılan Emekli konutları tamamlama aşamasına gelirken, burada ki konutların kanalizasyon bağlantısı için kazılan Yıldırım Beyazıt Caddesi ile çay boyunda ki yürüyüş yolu büyük oranda tahrip edilmişti.


Bilindiği gibi TOKİ tarafından ilçemiz Atatürk Mahallesine yapılan Emekli konutları tamamlama aşamasına gelirken, burada ki konutların kanalizasyon bağlantısı için kazılan Yıldırım Beyazıt Caddesi ile çay boyunda ki yürüyüş yolu büyük oranda tahrip edilmişti. Neyse yüklenici firma kazı yaptığı Atatürk Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi ile yürüyüş yolunu açtığı kazıyı kapatırken üzerine de eski haline getirmek için parke taşlarını ve bordürlerini döşemeye başladı. Ne var ki! Cadde öyle bir hale geldi ki, eski halinden hiç eser kalmamış, kod farkı gözetilmemiş bildiğiniz fiziki harita gibi, engelli, rögar kapaklarının etrafı çukur, betonu zaten kurumuş, caddenin son kısmında ki eski taşları sökmeden yanlarını yeni taşlarla döşemek isterlerken iyice kötü etmişler. Caddenin bir başından diğer ucuna bakarken engebeleri net bir biçimde görmeniz mümkün! Bu caddeyi kışın geleceği durumu düşünmek bile istemiyorum. Yedi-sekiz metre kazılan bir alan, sıkıştırılmadan, oturuşmadan ve sonrasında hafriyat ve taş ocağından gelen ucuz taş tozları ile yaptı demek için yapılan bir yol! 
Zaten caddeden itibaren Manyas’a giriş kadar taş tozundan aracınızın camını mümkün değildir. Yürüyüş yapacaklar ise yürüyüş yolunda toz yutmamak için çare üretsinler. Tamam, güzel emekli konutları bir an önce yapılıp, hak sahiplerine teslim edilsin, bir diyeceğimiz yok. Ama vatandaşlar bu tozu yutmak zorunda bırakılmasın, caddede döşenen parke taşlar kumla sıkıştırılmamış halde üzerine beyaz toz atılmış halde duruyor. Bordürler ise birçoğunun çevresine beton atılmadık şekliyle kalmış. Sorumlu arıyoruz muhatap yok, vatandaşlar çaresiz toz yutmaya devam ediyor. Eğer teslim almak gerekiyorsa, bunu nasıl teslim alacaklar, çok merak ediyorum. Sevgiyle kalın.