Kanseri Resim Yaparak Yendi

İlçemizin kırsal Kocagöl Mahallesinden Necati Yiğit (82) yakalandığı kanser hastalığından resim yaparak kurtulduğunu söylüyor.

Sağlık Haberleri 25.10.2019 18:05:08 2310 0
Kanseri Resim Yaparak Yendi

Aslen Çanakkale Yenice ilçesi Namazgâh Köyünden olan ve 1962 yılında göç yoluyla Kocagöl Mahallesine yerleşen ve küçük çaplı çiftçilik yapan 5 çocuk, 10 torun sahibi Necati Yiğit, köyünde okul olmadığı için okula hiç gitmemiş. Onbir yıl önce mide kanserine yakalandığını öğrendiğinde önce bir tedirginlik  yaşadığını ancak daha sonra resim yaparak evde eşi, çocukları ve gelinleri tarafından kendisine aşırı ihtimam ve sevgi gösterildiğini ve bu şekilde kanseri alt ettiğini söyleyen Necati Yiğit  “Rahatsızlığımdan dolayı kahveye çıkamaz oldum. Ozaman bir şeylerle ilgilenmem gerekiyordu bende resim yapmaya başladım. Amacım hastalığımı unutmaktı ve bunu da başardım. Yaklaşık dokuz yıldır resim yapıyorum, beğendiklerimi bahçemizin duvarlarına koyuyorum, bahçe duvarlarım rengârenk resimlerle dolu, bunlarla mutlu oluyorum.”dedi. 
Necati Yiğit, ağırlıklı olarak hayvan ve çiçek resimleri yaptığını söylerken, daha sonra İstanbul’a yaptığı camiler gezisinden etkilenerek cami resimleri de yapmaya başladığını belirtti. Necati Yiğit evinin bahçesini adeta yaptığı resimlerle süslerken, yaptığı resimleri beğenenlerede hediye etmeyi ihmal etmiyor. 

Dünyasını resimlerle renklendirdiğini ve resimleriyle her şeyi unuttuğunu söyleyen Necati Yiğit, yakında sorun yaşadığı gözünden ameliyat olacağını ve ameliyat sonrası yine güzel resimler yapacağını sözlerine ekledi. Necati Yiğit’in eşi Hafize Yiğit ise “Eşim gece de resim yapıyor, ben uyuduğum için ışıktan rahatsız olmayayım diye yüzüme gazete kapatıyor, ben kendisinden memnunum." şeklinde görüş bildirdi.
 Haber : Sibel ERTAN

 


Anahtar Kelimeler: Kanseri Resim Yaparak Yendi